Toiveena oli että saisin kerrottua selkeistä edistysaskeleista rakennusprojektimme tiimoilta - MUTTA todellisuus on paljastunut hitaaksi ja tuskatuttavan hitaaksi (tältä väliltä). Pääsyynä sille, ettei mikään tunnu etenevän, on rakennuslupaprosessin todella pitkä ja moniulotteinen jäykkyys. Lupahakemuksen jättö oli vain osa tätä kokonaisuutta, vesi ja viemärisuunnitelman teko vei siis ajallisesti koko tammikuun. HSYn yhdistyminen toi oman lisämausteensa muutenkin hitaaseen vesiputkien piirros ja lupasuunnitelmien leimaamiseen. Vesi ja viemärisuunnitelmamme sai vihdoin leiman (sellainen tarvitaan) viime viikon perjantaina. Uskokaa tai älkää, mutta leimaa ei tullut ennenkuin pääsuunnittelija henkilökohtaisesti ajoi Tampereelta katsomaan mihin tuo ihmeellinen vesiputki sijoitetaan. E-mail ja faxi eivät siis toimi vielä ihan kaikissa prosesseissa.

Julkisivulautakunta ei tykännyt pulpettikatosta eikä varsinkaan pyöreistä ikkunoista katon alla. Koska olemme kilttejä (Sami myös) niin olimme valmiit joustamaan kattomuodosta vaikka pulpettikattoisia taloja onkin Granin uusista rakennuksista yli puolet. Nyt kun kattoa suunnitellaan uudestaan niin rakennuslupahakemustahan ei voi käsitellä ennenkuin julkisivulautakunta katsoo tykkääkö he uudesta katosta vaikos eikös. Asumme siis kaupungissa, jossa rakennuslupahakemukseen saa käytettyä useamman kuukauden kuin 2-3.

Tänään kuitenkin ilonpilkahdus syttyi rakennusnälkäisen simmuun, kun pääsuunnittelijamme Sauli kertoi, ettei viivästys olekaan kuukausitolkulla vaan ehkä vain kuukausi. Odotamme siis jännityksellä kuinka paljon heittää alkuperäinen aloitusajankohta 15.3 todellisesta!