Koskaan ei kai voi tietää mikä on lopputulos ennen kuin lopputulos on valmis - silti on ihmeellisen haasteellista saada määriteltyä raamit vanhan rakennuksen purku urakalle ja siitä koituville kustannuksille.

Tontimme jakautuu kahteen, meillä yläosa tontista ja ystävillämme alaosa rinnetontista. Yläosan ainoita heikkouksia on siinä sijaisteva vanha purkukuntoinen talo kellareineen ja asbestipaneeliverhoiluineen. Joskus tosiaan asbesti on ollut ihan pintamateriaalinakin haluttua - ja nyt autokatosta ei saa rakentaa ilman palomuuria 5 metriä lähemmäksi taloa. Eli pikkaisen on muuttuneet nuo rakennusmääritykset tässä vuosikymmenten saatossa.

Asbestilevyjen purku urakalla on kuitenkin pakko aloittaa jotta Granin VPK pääsee harjoittelemaan tositoimia eli polttamaan tuon purettavan rakennuksen. Vasta tuon - meillä lasten keskuudessa kovin odotetun - tulipalon jälkeen voidaan loputkin talosta kerätä jätelavoille ja kuljettaa tuo arvioitu reilu 100 tonnia materiaalia lopulliseen lepoonsa.

Mutta mistä tietää mikä on oikea arvio purku urakan laajuudesta? Maksanko liikaa vai olenko voittaja? Epäilen suuresti etten koskaan saa tietää...